Propolis Dier

Propolis,was al in de Griekse oudheid bekend om zijn geneeskrachtige werking en is een krachtig anti-bioticum; het werkt bacterie- en schimmeldodend.
Het is een lijmachtige substantie, gemaakt door honingbijen uit knoppen, sap van planten en bomen (meestal hars), en andere botanische bronnen. Propolis wordt door bijen gebruikt om ongewenste kieren en openingen in het nest te dichten en de wanden te bekleden. De kleur van Propolis varieert per bron, maar donkerbruin komt het meest voor. Rond kamertemperatuur is Propolis kleverig, maar bij lagere temperaturen is het hard en broos.

Samenstelling :
De samenstelling van Propolis verschilt per gebied, seizoen, en bijennest. De meest gangbare kleur is donkerbruin, maar groen, rood, zwart en wit komen ook voor.
 

Toepassingen :
Stimuleert het immuunsysteem, is ontstekingsremmend, schimmelwerend, ontsmettend, helend, ondersteunend en of bestrijdend bij:

Ontstekingen en eczema’s.
Huidproblemen.
Artritis, kneuzingen en reumatische aandoeningen.

Propolis kan bij het dier het best uitwendig worden gebruikt. Sommige dieren kunnen niet altijd tegen de samenstellingen die bij de mens wel toegepast kunnen worden. 
Ziekteverwekkers worden niet resistent voor Propolis (is bij reguliere antibiotica wel het geval) Propolis remt of dood bacteriën en parasieten.

Let op :
De meeste dieren kunnen zonder problemen bijenproducten (Propolis) gebruiken.
Echter in enkele gevallen, kan het voorkomen dat het een allergische reactie vertoont. Het is altijd raadzaam om dit met een kleine hoeveelheid te testen. 
Wrijf een druppel Propolis tinctuur op een blote, onbehaarde plek,bijvoorbeeld de binnenkant elleboog. Is  de plek de volgende dag ontstoken, jeukend of rood, dan meteen stoppen.

 

Nieuw bij 4-betterfeeling

uniek

Propolair - bijenlucht voor thuis!

Propolairgeräte of Propolisverdampfer genoemd, hebben de eigenschap natuurlijke Propolisdämpfe zoals ze voorkomen in de natuur, in het bos en in de bijenkorf om zich te ontwikkelen. Dus ook in alle kamers van uw appartement, op kantoor of in de auto / camper.